Κοτζιάς επιβεβαίωσε την κωλοτούμπα Καμμένου για το Σκοπιανό....


Επιβεβαίωσε την «κωλοτούμπα» του Πάνου Καμμένου στο θέμα
της ονομασίας των Σκοπίων ο Νίκος Κοτζιάς!

Ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι «ο Πάνος Καμμένος δεν είπε ότι δεν συμφωνεί με τον όρο Μακεδονία, αλλά ότι δεν συμφωνεί με τον όρο Μακεδονία στα ελληνικά», επιβεβαιώνοντας έτσι πως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει κάνει πίσω σε μία ακόμη «κόκκινη γραμμή»...

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει στις προτάσεις τις για την ονομασία των Σκοπίων, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για το ποιες είναι αυτές.

Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση συζητά μία σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, εξηγώντας ότι απορρίπτεται ο όρος «σλαβομακεδονία» λόγω της άρνησης της αλβανικής πλευράς των Σκοπιανών. Ξεκαθάρισε ότι, εάν δεν λυθεί τώρα το Σκοπιανό, τότε η γειτονική χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό στην Ελλάδα, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει, καθώς «υπάρχει η κυβέρνηση και η Βουλή».

«Θυμίζω ότι η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 για την ΠΓΔΜ έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς καν να περάσει από τη Βουλή».

Ο υπουργός απέρριψε τους ισχυρισμούς πως η κυβέρνηση μπορεί να πέσει από το Σκοπιανό, καθώς δεν χάνεται έτσι η δεδηλωμένη βάσει του Συντάγματος.

Εξαπέλυσε ακόμα επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας «το πραγματικό ερώτημα είναι αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα και να πάψει η χώρα μας να είναι φυλακισμένη στην ιστορία. Όλα τα άλλα είναι μικροκομματικές συζητήσεις. Εμείς είμασε μία κυβέρνηση που θα λύσουμε το πρόβλημα, εφόσον και η άλλη πλευρά είναι σοβαρή. Δεν έχουμε πρόβλημα να πάρουμε ιστορικές ευθύνες. Η ΝΔ απέδειξε ότι είναι ανίκανη ως αντιπολίτευση, δεν ζητάμε να μας κάνει προτάσεις, αλλά μόνο να αφήσει την κυβέρνηση να κάνει τη διαπραγμάτευση».

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις

Η κυβέρνηση πριν ανοίξει δημοσίως τη συζήτηση για την ονομασία των Σκοπίων, πραγματοποίησε σειρά κρυφών δημοσκοπήσεων διαφορετικού τύπου, τόσο στη βόρεια Ελλάδα, όσο και αστάθμητων κ.α. σε σχέση με την ονομασία και τα πιθανά ονόματα για τη γειτονική χώρα.

Μία από αυτές δείχνει «ντέρµπι» με το 47% να τάσσεται εναντίον µιας λύσης του προβλήµατος της ονοµασίας που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», το 46% υπέρ και ένα 7% εµφανίζεται είτε να µη γνωρίζει είτε να µην ενδιαφέρεται για το θέµα.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα κρίνεται από πρόσωπα κοντά στην κυβέρνηση ως πολύ ενθαρρυντική για το Μέγαρο Μαξίµου και το υπουργείο Εξωτερικών, όπου εκτιµούν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος στο κοινωνικό πεδίο για να προωθηθεί συµβιβασµός σε ένα τόσο παλιό και ευαίσθητο εθνικό θέµα.

Σηµαίνει αυτό ότι θα πρέπει να θεωρούµε σίγουρο ότι µέχρι το καλοκαίρι θα έρθει συµφωνία στη Βουλή; Η απάντηση είναι αρνητική.

Ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν τα Σκόπια, στην κυβέρνηση παρά τα όσα λένε, δεν έχουν πρόθεση να ρισκάρουν στη Βουλή. Αν φανεί ότι οι ΑΝ.ΕΛ. καταψηφίζουν και όλη η αντιπολίτευση είτε καταψηφίζει είτε απέχει, θα το κάνουν «γαργάρα».

Παρόλο που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέµα δεδηλωµένης εφόσον δεν πρόκειται για ψήφο εµπιστοσύνης, γνωρίζουν ότι θα δηµιουργηθούν τόσο ισχυρές πολιτικές εντυπώσεις, ώστε µετά δεν θα µπορούν να σταθούν.
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΘΈΜΑΤΑ , ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΉΤΕ ΧΩΡΊΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΜΠΈΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ U NEWS LINE 365 (https://u-news16.blogspot.gr/)