Ξεσκεπάζονται όλα…


Έξι γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με επιστολή τους στον υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson, τον προτρέπουν να...διερευνήσει τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση Οbama διοχέτευε εκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων σε αριστερές οργανώσεις που παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική των Βαλκανίων.

Οι υπογράφοντες πιστεύουν ότι μία από τις οργανώσεις εταίρων της USAID (Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη), χρησιμοποίησε δολάρια φορολογουμένων για να «ωθήσει μια προοδευτική ατζέντα και να ενισχύσει την πολιτική αριστερά» στα Σκόπια.

Ο εν λόγω οργανισμός είναι το «Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας της Μακεδονίας»(FOSM)- όπως προκλητικά αποκαλείται- παράρτημα του Ιδρύματος Ανοιχτής Κοινωνίας του George Soros.

Από το 2012, η USAID έχει χορηγήσει πολλαπλές επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στη FOSM, ενώ, διέθεσε και 9,5 εκατομμύρια δολάρια για να δαπανηθούν από τη FOSM και τις συνεργαζόμενες οργανώσεις της.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την επιστολή τους, ζητούν να διερευνηθεί τί ποσοστό των χρημάτων που καταβάλλουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι διοχετεύεται για την παρέμβαση στο εσωτερικό των Βαλκανικών κρατών.

Εάν οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αληθινοί, ότι η USAID δίνει χρήματα σε οργανώσεις που υποστηρίζονται από τον Soro και εργάζονται για να προκαλέσουν πολιτικές αναταραχές στα Βαλκάνια βαλκανικά κράτη, τότε υπονομεύονται οι διεθνείς συμβάσεις για τις διπλωματικές σχέσεις και την κρατική κυριαρχία - όλα σε βάρος του φορολογούμενου.
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΘΈΜΑΤΑ , ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΉΤΕ ΧΩΡΊΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΜΠΈΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ U NEWS LINE 365 (https://u-news16.blogspot.gr/)